Eğitim Sitesi

İnç (”) Nedir? İnç (”) Hakkında Kısaca Bilgi

İnç (”) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak İnç (”):

(İngilizce inch ve çoğulu inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir. Cep telefonu ekranı, dijital fotoğraf makinesi ekranı, bilgisayar ekranı gibi ekranların büyüklüğü genelde bu İngiliz ölçü birimine göre ifade edilir. Televizyonun ekran büyüklüğü için de cm yerine bu ifade daha yaygın olarak kullanılır. Firmaların verdiği inç ile bunların cm olarak karşılığı zaman zaman birbirini tutmamaktadır. Mesela 40” bir televizyon için bir marka 100 cm yazarken başka bir marka 102 cm yazmaktadır. Farklar 1-2 cm’yi geçmez.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    SP (Service Provider): Kullanıcılarına telekomünikasyon servisleri sağlayan telekomünikasyon şirketi.

    Yoğunlaştırıcılı Kurutma Makinesi: Yoğunlaştırıcılı kurutma makinesi, çalışması için havalandırmayı gerektirmez. Bu sayede elektriğin, boru tesisatının ve su giderinin erişebildiği her yere kurulabilir.

    3D Gözlük: Üç boyutlu olarak düzenlenmiş bir yayını izlemek için kullanılan ek aparattır. Normal üç boyutlu yayın bu gözlük olmadan normal yayın gibi dahi izlenemez.

    Erteleme Fonksiyonu: Bu yararlı özellik, bir programı 3 ila 19 saat sonra bitecek şekilde ayarlamanızı sağlayarak büyük bir kolaylık sunar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü