Eğitim Sitesi

İlk Çağ Nedir? İlk Çağ Hakkında Kısaca Bilgi

İlk Çağ Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İlk Çağ:

Yazının icadıyla başlayıp Kavimler Göçüyle sona eren dönemdir.

 

Tarih Terimi Olarak İlk Çağ:

Yazının bulunmasıyla başlayıp (M.Ö. 4000-3500) Batı Roma İmparatorluğunun yıkılışına kadar sürer. En uzun süren çağ olarak bilinir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sanat: 1. Bir duygunun, bir tasarının ya da özelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tümü. 2. Bir şey yapmada gösterilen ustalık, hüner beceri, yetenek.

    Nişancı: Osmanlı Devleti'nde Divanı üyesi. 1- Devlet kanunlarını çok iyi bilirdi. 2- Yabancı devletlere gönderilecek mektuplara, yazışmalara ve Divan kararlarına padişahın tuğrasını(İMZA) çekerdi. 3- Fethedilen toprakları deftere kaydeder, gelirlerine göre devlet görevlilerine dağıtımını yapardı. 4- Devletlerarası yazışmaları sağlardı. 5- Tapu ve kadastro işlerine bakardı, ele geçirilen toprakları tapu defterine geçerdi.

    Ölçek: 1. Yerkürenin veya bir parçasının belirli oranda küçültülmesine denir. İkiye ayrılır. Kesir Ölçek ve Çizik Ölçek. 2. Birim kabul edilen bir şeyin alabildiği kadar ölçü, haritada bulunan ve ne kadar küçültme yapıldığını gösteren birim. 3. Bir harita veya resimde görülen uzaklıklarla bunların işaret ettiği, karşılandığı gerçek uzunluklar arasındaki oran.

    Güçler Ayrılığı: Güçler ayrılığı ya da kuvvetler ayrılığı, devlet organları olan yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirinden ayrılmış olan devletin farklı kurumlarına verilmiş bir devlet yönetim modeli. Güçler Ayrılığı İlkesi olarak bilinir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü