Eğitim Sitesi

İğne deliği fotoğraf makinesi Nedir? İğne deliği fotoğraf makinesi Hakkında Kısaca Bilgi

İğne deliği fotoğraf makinesi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak İğne deliği fotoğraf makinesi:

Dört tarafı kapalı, içine ışık sızdırmayan, objektif yerine iğne deliği olan fotoğraf makinesi. İğne deliğinden giren ışık kutu içinde deliğin tam karşısında görüntü oluşturur. Görüntünün oluştuğu yere duyarlı malzeme konularak fotoğraf çekilir; pin hole fotoğraf makinesi.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Vidalı Objektif Bağlantısı: Değişebilir objektifler sistemine sahip fotoğraf makinelerinde objektif ile gövdeyi vida sistemi ile kenetleyen bağlantı. (screw mount)

    Yoğunlukölçer (densitometer): Yapılan kimyasal işlemler sonucunda siyah metalik gümüşe dönüşerek oluşan yoğunluğu ölçen alet.

    İzleyici Otofokus: Bu son kuşak otofokus sistemi ile hareket halindeki bir obje izlenebilmektedir. Deklanşöre basma anı ile makinenin tepki vermesi arasında belirli bir gecikme olduğundan, bu sistem objenin bulunacağı yeri önceden hesaplayarak obtüratör perdesinin açılması anında bu noktaya netleme yapmaktadır.

    Underexposure: Bir kameranın normal pozlamanın altında yani karanlık bir şekilde hatalı pozlama yapmasına denir. Ki bunun sebebi CCD ye yeterli ışık kaynağının gidememesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü