Eğitim Sitesi

İçkin (İmmanent) Nedir? İçkin (İmmanent) Hakkında Kısaca Bilgi

İçkin (İmmanent) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İçkin (İmmanent):

1- Yalnız bilinçte ve şuur muhtevası olarak var olan her şey. Evrenin içinde olan. Zıttı - aşkın.

2- Aşkın olana, dışarıda ya da ötede olmaya karşıt olarak, içte ya da içeride olan; bir varlığın yapısında bulunan; bir dış etkenden değil de, bu varlığın kendi doğasından kaynaklanan; geçici olanın tersine, bir şeyde gerçekten, fiilen var olan için kullanılan sıfat.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Determinasyon: Evrende olup biten her şeyin bir nedensellik bağıntısı içinde gerçekleştiğini, fiziksel evrendeki ve dolayısıyla da insanın tarihindeki tüm olgu ve olayların mutlak olarak nedenlerine bağlı olduğunu ve nedenleri tarafından koşullandığını savunan anlayış.

    Moral (Ahlak): Toplumsal yaşamın tüm alanlarında insanların yapıp ettiklerini düzenleyen, kendiliğinden biçimlenmiş ve genel kabul görmüş yasaklama ve değerlendirmelerdir.

    İdiot (Aptal): Yaklaşık 0 - 19 zeka bölümüne sahip insanlardır. Bunlar sürekli bakıma muhtaçtırlar. Kendi başlarına hiçbir gereksinimlerini karşılayamazlar. İleri yaşlarda bile yaklaşık 1 - 2 yaş grubundaki çocukların düzeyinde davranırlar.

    Bilim: 1. Olaylar arasındaki değişmez genel ilkeleri ortaya koyan, birtakım yöntemlerle elde edilmiş sistemli bilgiler bütünü. 2. Gözlem ve deneyle fiziksel dünyanın yapısını ve işleyişini sistemli olarak araştıran ve inceleyen bilgi etkinliğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü