Eğitim Sitesi

Hypertext Nedir? Hypertext Hakkında Kısaca Bilgi

Hypertext Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Hypertext:

Anında etkileşimli sorgulama fonksiyonuna sahip bir metin dosyası tipini tanımlamak için kullanılır. Metin içine yerleştirilmiş kelime ve kelime gruplarının kullanıcı tarafından (fare tıklamasıyla) seçilmesiyle bağlantı kurarak, ilişkili olduğu bilgi ve multimedya malzemesinin anında görüntülenmesini sağlar.

 

Bilgisayar Terimi Olarak HYPERTEXT:

HyperText, dökümanları biçimlendirmek, resim ekleme, bağlantılar yaratmak için kullanılan metotdur.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Memory: Bilgisayarda, bilginin depo edildiği, kopyalandığı ve yeniden kullanıldığı yüksek erişim hızına sahip bölüm. (RAM-ROM vb.)

    Compuskip: Banttan bulunduğu durumdan ileride veya geride belli sayıda seçilmiş konumu arayıp bulan sistem.

    Reklam Yazılımları (Adware): Reklam yazılımları, bilgisayarınızda çoğu zaman siz farkında olmadan kurulan küçük programlardır. Bedava yazılımların içinde bulunabilmektedir. Reklam yazılımları pop up reklamlarının ekranınızda çıkmasına izin vermekte ve aynı zamanda internette ne ile ilgilendiğinizin izini sürmek için kullanılmaktadır. Reklam yazılımı internette gezdiğiniz tüm sayfaları kaydetmektedir. Bu bilgiler periyodik olarak adware programının sahibine gönderilmekte ve size özel reklamlarının iletilmesinde kullanılmaktadır.

    Alfa kanalları: Photoshop'da, dökümanı oluşturan kanalların haricindeki her yeni kanala verilen isim. Seçili alan, Save Selection ile kaydedildiğinde bir alfa kanalı oluşur. Ayrıca Channels paletinde New Channel ile oluşturulan her yeni kanal, aynı zamanda alfa kanalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü