Eğitim Sitesi

Horst Todt Analizi Nedir? Horst Todt Analizi Hakkında Kısaca Bilgi

Horst Todt Analizi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Horst Todt Analizi:

Tatil yöresinin seçimi açısından mesafe faktörünün incelenmesine yönelik bir tekniktir. Horst Todt analizi iki değişken üzerine kurulmuştur: Değişkenlerden birincisi seyahatin maliyeti, diğeri ise seyahate katılmakla katlanılan zahmet veya fedakârlıktır. Horst Todt analizi bu iki değişken arasındaki ilişkiyi matematiksel bir denklemle açıklamaya çalışmaktadır. S=(r,q,x) Bu denklemde (p) fiyatı, (x) katlanılan zahmeti ifade eder.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm İşbirliği Anlaşması: Bir ülkenin bir başka ülke ile turizm alanında işbirliği yapmak üzere imzaladığı uluslararası bağıt.

    Graicunos Teoremi: Özellikle konaklama tesislerinde yönetici ve ona bağlı astların arasındaki ilişki sayısının hesaplanmasında kullanılan bir formüldür. İlişki sayısı = n (2/2+n-1)

    Turizm Endüstrisi: Turizm endüstrisi kar amacı gütmeyen, turizm organizasyonu, pazarlama, konaklama, ulaştırma hizmetleri, yiyecek-içecek faaliyetleri, perakende satış mağazaları ve diğer çeşitli etkinlikler gibi birbirinden farklı hizmet ve faaliyetleri bir şemsiye altında toplayan bir endüstridir.

    Gümrük Vergileri: Malların bir ülkenin sınırından geçmesi nedeniyle alınan vergiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü