Eğitim Sitesi

HLR (Home Location Register) Nedir? HLR (Home Location Register) Hakkında Kısaca Bilgi

HLR (Home Location Register) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak HLR (Home Location Register):

Ev Konumu Kaydı. Mobil telefon ağlarında kullanıcı verilerinin sakladığı yer. Kullanıcının tercih ettiği servisler ve konumu ile ilgili bilgi içerir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    High Definition (HD): “Yüksek çözünürlükteki görüntü” olarak tanımlanabilir. HD görüntülerin çözünürlüğü (dolayısıyla detayları) SD görüntülerden daha yüksektir. Bunun neticesinde, HD uyumlu olan (yani yüksek çözünürlüklü) televizyonlarda ve monitörlerde izlenen HD görüntüler, SD yayınlara göre daha yüksek detay sunar ve görüntünün derinliği, keskinliği daha fazla, renkleri daha canlı olacaktır. HD görüntüler 1280×720 (720p) çözünürlükte olabileceği gibi, 1920×1080 (1080i/1080p) çözünürlükte de olabilir. Bu fark, alacağımız görüntü kalitesi ve tercih etmemiz gereken televizyon üzerinde etkili olacaktır.

    Konveksiyon Isıtma: Konveksiyon fırınlar, sıcak havanın sirkülasyonunu sağlayan dahili fanlarla daha muntazam bir sıcaklık oluşturur. Konveksiyon ısıtma, yiyecekleri daha hızlı ve daha eşit şekilde pişirerek standart fırınlara göre daha iyi sonuçlar verir.

    Streaming Media: Internet üzerinden videonun sıkıştırılarak gönderilmesini ve ulaştığı noktada kullanıcılar tarafından seyredilmesini sağlayan ortam.

    Çözünürlük (Monitörlerde): Bir görüntünün barındırdığı ayrıntı miktarına karşılık gelen çözünürlük, dijital görüntülemede piksel cinsinden ifade edilir. Çözünürlük yükseldikçe ayrıntı seviyesi de yükselir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü