Eğitim Sitesi

Heterotroflar Nedir? Heterotroflar Hakkında Kısaca Bilgi

Heterotroflar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Heterotroflar:

İnorganik maddelerden kendi besinini sentez edemeyen ve bu nedenle ya ototroflar ya da çürüyen maddeler üzerinde yaşamak zorunda olan organizmalar.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Protallus: Protal. Haploit yapıdaki gametofit.

    Hidroliz: 1-Bir bileşikteki belirli bazı bağların arasına su girmesiyle bileşiğin parçalara ayrılmasıdır. Hidroksil grubu ayrılan bileşiğin bir kısmına, hidrojen atomu da öteki kısmına katılır. 2-Büyük moleküllere su katılarak yapı birimlerine ayrıştırılması.

    Pupa: 1-Başkalaşım gösteren böceklerde larvanın koruyucu kılıf içindeki hareketsiz evresi. 2-Bir böcek gelişmesinde larva ve ergin dönemleri arasındaki bir evre. Beslenmeyen ve hareket edemeyen bir hayat formu.

    Heterotrof: 1. Gereksinim duyduğu besinleri diğer organizmaları yiyerek ya da onların ürettiği ürünleri kullanarak elde eden organizma. 2. Kendi organik besinini üretemediği için bu besinleri dışarıdan almak zorunda olan tüketici canlılar (ardıbeslek). 3. Bitkiler gibi kendini besleyen canlılardan farklı olarak, yaşamak için başka bir canlının oluşturduğu besinlere gereksinim duyan organizma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü