Eğitim Sitesi

Hasbahçe Nedir? Hasbahçe Hakkında Kısaca Bilgi

Hasbahçe Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Hasbahçe:

Padişah saraylarının bahçelerine eskiden verilen ad.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kaplama Altı Tahtası: Eğimli çatılarda, çatı kaplamasının altında yer alan ve kaplamanın oturtulduğu tahtadır. Bu tahta kaplama, kendisine dik doğrultudaki mertekler üzerine oturtulur, kalınlığı 2,0-2,5 cm; genişliği de yaklaşık 20 cm'dir. Kaplama tahtaları 45 - 50 cm eksen aralıklı olarak tespit edilmiş ve eğilmeye çalışan mertekler üzerine tespit edilirler.

    Ataşman Defteri: Plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı, ölçü tutanakları gibi hususların kayıt edilmesi için kontrollükçe imzalanarak müteahhide verilen defter.

    Tamamlayıcı Renkler: Renkler karşıt ya da tamamlayıcı renkler olarak ikili gruplara ayrılırlar. Siyah beyazın, kırmızı yeşilin, turuncu mavinin, sarı da morun karşıt rengidir. İki karşıt renk, bir araya gelirse, çok güçlü bir kontrast sağlanır ve birbirlerinin rezonansını (tınlama, parlama) arttırırlar.

    Profil: 1. Yandan görünüş. 2. Düşey kesitte çevre çizgi. 3. Yolda boy kesit. 4. İnşaatlarda kullanılan çeşitli kesitlerde boyutsal çubuklar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü