Eğitim Sitesi

Harcama Kalemi Nedir? Harcama Kalemi Hakkında Kısaca Bilgi

Harcama Kalemi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Harcama Kalemi:

Personel giderleri, yolluklar, hizmet alımları, tüketim malları ve malzeme alımları, demirbaş alımları, makine teçhizat ve taşıt alımları, yapı tesis ve büyük onarım giderleri, diğer ödemeler ve transferlerden oluşur.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Kaynak Suları Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, özel kaplara doldurulup satılacak olan kaynak sularının belediyelerce denetlenerek hangi kaynaklara ait olduklarını gösterecek şekilde bu kaplara özel işaret konulması, karşılığı alınan bedel.

    Düzenleme Ortaklık Payı: Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tâbi olmayan alanlar ile cami, karakol yerleri ve ilgili tesisler için kullanılmak üzere, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında düzenlemeye tâbi tutulan arazi ve arsaların, düzenlemeden önceki yüzölçümlerinden düşülebilen miktar ve(ya) zorunlu hallerde malikin muvafakati ile tespit edilen karşılığı bedeli.

    Müruru zaman: Zaman aşımı; bir davanın açılması veya hükmün yerine getirilmesi için kanunen belirli zamanın geçmesi.

    Vali: Bir ilde devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisidir. Atama ile iş başına getirilir. İl Özel İdaresi Kanunu ve diğer kanunlarla İl Özel İdaresine verilen görevleri, İl Genel Meclisinin kararı gereğince ve Özel İdare Müdürlüğü teşkilatı ile yürütür. Merkezi idareye ait il kuruluşlarını da özel idare hizmetlerinde kullanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü