Eğitim Sitesi

Halı Arazi Bitkileri Nedir? Halı Arazi Bitkileri Hakkında Kısaca Bilgi

Halı Arazi Bitkileri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Halı Arazi Bitkileri:

Kullanılmayan arazi parçalarında, yıkıntı yerlerinde, boş arsalarda ve yol kenarlarında yetişen bitki türleridir. Tarımsal bakımdan, bir değeri olmayan ve bu amaçla kullanılmayan yerlerde, tarımsal alanlardakinden, çayır ve meralardakinden daha farklı bir bitki örtüsü ve bitki türleri yetişir. Genellikle, çayır ve meralarda pek fazla bulunmayan, bu bitki türleri belirli habitatlarda yetişirler.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Ekotip: Genetik ırkların belirli geniş bir coğrafik bölgeye göre değil de bulunduğu çevre koşullarına uyabilmek için morfolojik ve fizyolojik bakımdan farklılığa uğramış tipleridir.

    Atık: Çevrede başkalaşmaya yol açacak miktarda çevreye boşaltılan, sıvı, katı, gaz ya da radyoaktif istenmeyen her tür madde. * Standart dışı ürün, * Sağlıklı kullanım süresi geçmiş olan ürün, * Dökülmüş ya da yanlış kullanılmış olan maddeler, * Kullanılmayan ürünler, * Kirlenmiş maddeler, * Hammadde işleme proses kalıntıları * İhracatçı ülkenin kanunlarına göre yasak getirilmiş olan maddeler, * Yeniden kullanım veya geri kazanım amacıyla getirilen maddelerdir.

    Ototrof Organizmalar: Kendi gereksinimleri olan besin maddelerini; inorganik maddeleri, organik maddeye çeviren çalıların genel ismidir. Genellikle klorofilli bitkiler bu grupta yer alır. Fotosentez yoluyla organik madde yapması için güneş ışığıma gereksinim duymaları nedeniyle, bu bitkilere bu isim verilir.

    Mezofitler: Kısmen kurak, kısmen de nemli bölgelerde yetişebilen, bitkilere verilen isimdir. Kültür bitkilerinin çoğunluğu bu gruptadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü