Eğitim Sitesi

Güdülenme Nedir? Güdülenme Hakkında Kısaca Bilgi

Güdülenme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Güdülenme:

1. Hayvan ya da insanda organizmayı belirli bir amaca yönelik davranışa iten sürecin tümüne güdülenme denir.

2. Organizmanın içinden veya dışından gelen güdülerin etkisi ile harekete geçerek davranışta bulunma ve doyum sağlama sürecine güdülenme denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Güdülenme:

1. Güdülerin organizmayı uyarıp faaliyete geçirerek organizmanın davranışlarını belirli bir amaca doru yöneltmesiyle organizmanın davranışta bulunma süreci.

2. Bireyin, işinin yönünü, gücünü ve öncelik sırasını belirleyen içten veya dıştan gelen dürtülerle harekete geçmesi, motivasyon.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Güdülenme:

Herhangi bir şekilde eylemde bulunma eğilimi.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Duyusal Alan: Beynin duyusal işlevlerle ilgili olan kısmı.

    Apaçıklık: Açıkça görünen, göze görünen, açıkça kavranan. Bir şeyin, hiçbir kuşkuya yer bırakmazsızın aydınlık bir biçimde görünmesi.

    Enstrümantalizm: John Dewey (1859–1952)'e göre bilgi; çevreye uymayı, doğadan yararlanmayı ve mutlu olmayı sağlayan bir alet (araç)' tir. Bilgi edinme, insanın bir sorunla karşılaşması durumunda başlar, problemi çözmesiyle de sona erer. Bir bilginin doğruluğu; o bilginin yararlılığına bağlıdır. Söz konusu bilgi; karşılaştığımız problemleri çözmemizde bize yardımcı oluyorsa doğrudur. Bu görüşe enstrümantalizm (aletçilik) denir.

    Monogami (tek eşle evlilik): Bir kadının ya da erkeğin aynı anda tek eşle evlilik yapmasıdır. Dünyada en yaygın görülen evlilik biçimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü