Eğitim Sitesi

Gök Nedir? Gök Hakkında Kısaca Bilgi

Gök Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Gök:

İçinde gök cisimlerinin hareket ettiği sonsuz boşluk, uzay.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Volkanizma: 1- Magmanın yeryüzüne eriyik, katı, sıvı ve gaz halinde çıkması olayı. Yerin derinliklerinde bulunan magmanın patlama ve püskürme biçiminde yeryüzüne çıkmasına volkanizma denir. Volkanik hareketler sırasında çıkan maddeler bir baca etrafında yığılarak yükselir ve volkanik dağlar oluşur. Sıcak ve plastik kıvamda olan magmanın gaz, sıvı ve katı maddeler halinde yeryüzüne çıkması veya yer kabuğuna doğru sokulması. 2- Yerin derinliklerinde bulunan kızgın durumdaki sıvı gaz ve katı maddelerin, yerlerinden ayrılarak, patlama ve püskürme biçiminde yeryüzüne çıkmasına volkanizma denir. 3- Magmanın yer kabuğunun sığ yerlerine sokulması veya patlayıp püskürerek ya da yavaş akarak yeryüzüne çıkmasıdır.

    Kapitalizm: Kapitalizm, özel mülkiyetin üretim araçlarının ağırlıklı bir bölümüne sahip olduğu ve işlettiği; yatırım, dağılım, gelir, üretim ve mal ve hizmet fiyatlarının piyasa ekonomisinin belirlediği sosyal ve ekonomik sistemdir.

    Etnik Grup: Belli bir toprak üzerinde aynı dili konuşan aynı yaşam kültürüne sahip insan grubunun oluşturduğu topluluğa temsili millete için kullanılan bir terimdir.

    Alpin: Alp Dağları'na veya dağların yüksek kesimlerine ait olan orman - ağaç yetişme sınırının üstü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü