Eğitim Sitesi

GHz Nedir? GHz Hakkında Kısaca Bilgi

GHz Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak GHz:

1 milyar hertz. Alternatif akım veya elektromanyetik dalga frekans ölçüsü. Bilgisayarlarda işlemcinin saat hızını gösterir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Megapiksel: Bir megapiksel bir milyon pikseli temsil eder. Dijital bir kameranın görüntü algılama kabiliyetini tanımlamak için kullanılan bir ölçü birimidir. Bir kamera ne kadar çok megapiksele sahip olursa, üretebileceği dijital görüntü de o kadar iyi olur.

    Köprü Aksesuarı: Ocağın üç ısıtma alanını birleştirerek ızgaraların ve büyük tavaların kullanımını kolaylaştıran, bir ocak üstü aksesuarı.

    Roaming: Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

    Noise: Gürültü. İşaretin ve verinin kalitesini düşüren, istenmeyen elektriksel veya elektromanyetik enerji. Sayısal veya analog sistemlerde oluşur, her tip dosya ve iletişimi etkiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü