Eğitim Sitesi

Geçiş Nedir? Geçiş Hakkında Kısaca Bilgi

Geçiş Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Geçiş:

Yan yana gelen biçimlerin farklı nitelikleri arasında uyum ve algı sürekliliğini sağlayan geçiş ya da uyarlama için kullanılan terim; özellikle klasik kompozisyonlarda bütünlüğü bozmamak için önemlidir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Geçiş:

İki parafraf arasında bir düşünceden diğerine geçilirken bu fikirlerin bağlanması. Paragraflar arasındaki geçişin azlığı veya çokluğu yazının açık, doğal oluşuna göre değişir. Bağlanma açıksa geçişe gerek kalmaz. Geçişlerin kısa olmasına dikkat edilir. Geçiş için, fakat, bundan dolayı, kaldı ki gibi edatlar yeterli görülebilir.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Geçiş:

Öğrencilerin farklı program, tür, alan, dal veya kurumlar arasında yapılan değişiklik.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Ekorşe: İnsan ya da hayvan figürünü, kas yapısını göstermek amacıyla derisi yüzülmüş olarak betimleyen anatomik çizim. 15.Yüzyılda Batılı sanatçıların anatomiye ilgilerinin artmasıyla atölyelerde, bu türden yapma modeller kullanma geleneği yerleşmişti.

    Tapınak: Yunan mimarîsinde görülen, içinde ibadet edilen, tapınılan yapı, mabet, ibadethane, dinî yapı.

    Şehnameci: Divan yazınında, şehname yazarı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, vakanüvisliğin kuruluşundan önce, devletin resmi tarihini yazmakla görevlendirilmiş kimse.

    Manifesto: Ortak eğilime sahip bir sanatçı grubunun düşünce ve yönelimlerini kamuya duyurmak amacıyla yayınladığı bildiri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü