Eğitim Sitesi

Gayrimenkul Sertifikaları Nedir? Gayrimenkul Sertifikaları Hakkında Kısaca Bilgi

Gayrimenkul Sertifikaları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Gayrimenkul Sertifikaları:

İhraçcıların bedelleri inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç ettikleri, değerleri birbirine eşit, hamiline yazılı menkul kıymettir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Etkin Piyasa (Efficient Market): Bu hipotez, bir piyasada işlem gören kıymetlerin mevcut fiyatlarının, o kıymetlere ilişkin elde edilebilir bilgilerin tümünü yansıttığını öngörür. Teori, fiyatı belirleyenin alıcı ve satıcılar olduğu varsayımı ile, işlemcilerin tüm ulaşılabilir bilgilere aynı anda ve simetrik olarak ulaşabildiğini varsayar. Bu durumda oluşan fiyatın da denge fiyatı olduğu öngörülür.

    İskonto Kredisi: İskonto edilen senedin, ciro ve teslim yoluyla bankaya satılması işlemi. Bankalar, müşterilerinden vadesi gelmemiş ticarî senetleri devralarak, vade tarihine kadar geçecek süre için faiz, komisyon ve vergilerin düşülmesinden sonra müşteriye ödemede bulunurlar.

    Dealer: Finansal piyasalarda kendi ya da başkası adına alım satım yapan kişi ve kurumlara verilen isimdir. (Dealer)

    Açık Ticaret Sistemi: Ülkelerin birbirlerinin piyasalarına adil olarak ve ayırımcılık gözetilmeden giriş sağladıkları ticaret sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü