Eğitim Sitesi

Galon Nedir? Galon Hakkında Kısaca Bilgi

Galon Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Galon:

4.5 litrelik Anglosakson sıvı ölçüsü.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Galon:

4,5459 Litreye karşılık gelen İngiliz ölçü birimi.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kokarboksilaz (TPP = Tiamin Pirofosfat): B1 vitamini (Tiamin) tarafından oluşturulan ve metabolizmada önemli görevleri olan yardımcı enzim.

    Temel Metobolizma Hızı (Basal Metabolic Rate - BMR): Temel metobolizma hızı diğer bir değişle Temel metabolizma kalori yakma oranı, vücudun dinlenme anında, temel yaşam fonksiyonlarını sürdürmek için harcadığı tahmini enerji miktarıdır. Genellikle gün boyunca harcanan enerjinin yarısından fazlası, hayati fonksiyonları sürdürmek için kullanılan enerjidir. Temel metabolizma hızınızı etkiliyen faktörler; boyunuz, kilonuz, yaşınız ve cinsiyetinizdir.

    Hidrojene Etmek: Hidrojene etmek hidrojen (genellikle hidrojen gazı olarak) eklenmesi ile elde edilen bir azalma reaksiyonudur. Eğer organik bir bileşik hidrojene edilirse daha "doymuş" olur. Hidrojene etmek birçok uygulamaya sahiptir fakat insanlar en çok sıvı yağların yarı katı ya da katı hale getirilmesini bilirler. Hidrojene etmeyle ilgili olarak doymamış yağlardan doymuş yağ ve Trans yağ elde etmekle ilgili bazı sağlık problemleri olabilir.

    Kriz: Kan dolaşımının beynin herhangi bir bölümüne ulaşamayacak biçimde damarların tıkanmasıdır. Beynin hasarı ya da ölüme neden olur. Bir organda birdenbire ortaya çıkan fizyolojik bozukluk. Bir kimsenin yaşamında görülen ruhsal bunalım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü