Eğitim Sitesi

Füme Nedir? Füme Hakkında Kısaca Bilgi

Füme Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Füme:

Duman rengi, koyu kül rengi.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Füme:

Kurutarak saklama yöntemlerinden biri. Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması. (som balığı füme, dil füme vb.)

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Sedefkar: Sedef işleyen sanatçı.

    Korniş: 1. Bina cephelerinde üst kenarı sınırlayan ya da kat döşeme düzeylerini belirten profilli silme. 2. Perdelerin asıldığı ya da perde rayını gizleyen ahşap ya da metal pervaz.

    Alüminyum: Alüminyum (simgesi Al) gümüşümsü renkte sünek bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda kullanılır. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayisinde kullanım alanı geniştir. Yoğunluğu bakırın ve çeliğin üçte biridir, kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Alüminyumun parlak ve silik görüntüsünden yararlanılarak dekoratif amaçlı süs ve ev eşyaları yapımında kullanılmaktadır.

    Banyo Fanı: Tuvalet ve banyolar başta olmak üzere, mutfak vb. küçük mekanların havalandırılmasını sağlamak için tasarlanmış fanlardır. Duvar, pencere camı, saç veya benzeri ince kalınlıkta satıhlara monte edilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü