Eğitim Sitesi

Fosil yakıt Nedir? Fosil yakıt Hakkında Kısaca Bilgi

Fosil yakıt Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Fosil yakıt:

Çürümüş hayvan ve bitki kalıntılarından uzun zaman sürecinde oluşmuş petrol, kömür vb. yakıtlar.

 

Coğrafya Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Taş kömürü, linyit gibi, bitkilerin zamanla yer altında fosilleşmesi sonucu oluşmuş yakıt maddeleri.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Fosil yakıtlar eskiden ölmüş bitki ya da hayvanların kalıntılarından oluşan, temel olarak kömür, fueloil veya doğal gaz gibi, hidrokarbonlardır. Fosil yakıt terimi aynı zamanda bitki ya da hayvan kaynaklı olmayan hidrokarbon içeren doğal kaynakları da kapsamaktadır.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Fosil Yakıt:

Kömür, petrol, doğalgaz gibi enerji kaynağıdır. Ölen canlı organizmaların oksijensiz ortamda uzun yıllar boyunca çözülmesi ile oluşur.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Labirintodon: Soyu tükenmiş Amfibi'lerin alt sınıfının bir üyesidir. Bunlarda diş minesi karmaşık bir şekilde dentin içine girmiştir. Karada yaşayan ilk omurgalılar ve günümüzdeki Amfibi ve Reptil'lerin ataları bu gruba girer.

    Triploblasti: Embriyonik gelişim sürecinde her 3 tabakanın da (endoderm, mezoderm ve ektoderm) oluşması, üç tabakalılık.

    Makroportal: Arkegonyumları oluşturan portal.

    Nükleus: 1- Çekirdekçik. Ökaryot hücrelerde bir ya da daha fazla sayıda bulunan kalıtım materyali olan DNA ile çeşitli organik ve inorganik maddeler kapsayan çift katlı zarla çevrelenerek sitoplâzmadan ayrılmış olan hücre organeli. 2- Ökaryot hücrelerde kalıtım materyali DNA'nın bulunduğu zarla çevrili yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü