Eğitim Sitesi

Formik asit (Karınca asidi) Nedir? Formik asit (Karınca asidi) Hakkında Kısaca Bilgi

Formik asit (Karınca asidi) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Formik asit (Karınca asidi):

Organik asittir. Özellikle arıcılığı gelişmiş ülkelerde organik bal üreticileri tarafından, varroa zararlısı için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlkbaharda nektar akımı döneminden dersimiz.com en az 15 gün önce ve sonbaharda bal hasatından sonra kullanıldığında bal ve bal mumunda kalıntı bırakmadığı araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Kullanımı arıcı için tehlikeli olabileceğinden, güvenlik tedbirleri alınarak kullanmak gerekir.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Paraliz: Bkz.Arı felci.

    İtalyan arısı: Ana vatanı İtalya ve özellikle Sicilya adası olan, Akdeniz iklimine adapte olmuş arı ırkı. (Apis mellifera ligustica)

    Varroa: Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

    Sıcak döküm petek: Eritilen balmumunun petek şeklinde tek işlemle dökülerek üretilen, soğuk döküm peteğe göre daha gevşek balmumu yapısına sahip ve serin ortamlarda çok kırılgan olan klavuz petek. Bkz. Kılavuz petek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü