Eğitim Sitesi

Florigan Nedir? Florigan Hakkında Kısaca Bilgi

Florigan Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Florigan:

Bitkilerin generatif gelişmelerini uyaran ve düzenleyen hormonlara verilen isimdir. Bu hormonlar çeşitli etkenlerle uyarılırlar. Uyarma olmadığında, bitki generatif gelişme dönemine geçemez. Örneğin; serin iklim tahılları vejetatif gelişme devrelerinde belli bir süre, düşük sıcaklıklarla uyarılamazlarsa, generatif devreye geçemezler.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Ekoloji: Canlıların (organizmaların) birbirleriyle ve doğal çevreleriyle olan ilişkilerini, etkileşimlerini inceleyen bilim dalı olup birçok alt dallara ayrılır.

    Çok Yıllık Bitki: Yaşamlarını iki yıldan daha uzun sürede devam ettiren bitkilerdir. Bu tip bitkilerin kök ve gövdeleri yıl boyunca canlı olarak kalır, bunlar her yıl yeni sürgünler meydana getirerek yaşamlarını sürdürürler.

    Sera Gazı Emisyonu: Belirli bir sürede atmosfere salınan sera gazlarından birisinin toplam kütlesi.

    Vejetatif Çoğalma: Bitkilerin kök, sap, sülük kardeş ve çelik ile üretilmeleridir. Bitkilerin birçoğu tohum üretmezler veya ürettiği tohumlarla yetiştirilmeleri oldukça zordur. Bu bitkiler vejetatif üreme organları kullanılarak çoğaltılırlar. Bu yöntemle genetik yapıları aynı araştırma materyali yetiştirebildiği gibi, pratik uygulamalarda da bu yönteme çok başvurulur. Örnek olarak, patates, asma, çilek ve nane yetiştiriciliği verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü