Eğitim Sitesi

Flamura-80 Nedir? Flamura-80 Hakkında Kısaca Bilgi

Flamura-80 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Flamura-80:

Bitki boyu 80-85 cm dir. Kılçıklı ve beyaz başaklı bir çeşittir. Danesi orta irilikte olup, mat kırmızı renkli ve orta sert yapıdadır. Kışlık bir çeşit olup, soğuğa dayanıklılığı iyidir. Orta erkenci bir çeşittir. 1000 tane ağırlığı 40-42 gramdır. Sarı pasa orta hassas olup, kahverengi pasa orta dayanıklıdır. Tohumları sürmeye karşı dayanıklı olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Ekmeklik Buğday (Triticum vulgare): Tane rengi açık sarıdan esmer kırmızıya kadar değişen, sert, yarı sert ve yumuşak tane yapısında olan, protein miktarı orta, nişasta miktarı, öz ve kalitesi yüksek, dolayısıyla ekmek yapımına uygun buğday türü.

    Yabancı Ot: Tarlada kendi kendine yetişerek ürünlere karışan, zehirli olanlarının ekmekçilik değerini düşürdüğü delice, pelemir, karamuk vb. gibi tohumlar.

    Ardiye Ücreti: Depo kirası.

    Milli Gelir: Bir ülkede belli dönemlerde üretilen mal ve hizmetlerin, üretimine katılan üretim faktörlerinin (emek, sermaye, toprak ve müteşebbis) üretime katılmaları karşılığında aldıkları payların (ücret, kar, faiz, kira) ve dolayısıyla nihai mal ve hizmetlerin toplam parasal değeridir. Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü