Eğitim Sitesi

Fırka-i dâlle Nedir? Fırka-i dâlle Hakkında Kısaca Bilgi

Fırka-i dâlle Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Fırka-i dâlle:

Sapık inançta olanlardır.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Şükür Secdesi: 1- Allah-u Teala'ya verdiği nimetler karşısında teşekkür etmek amacıyla alnı yere koymak. 2- Sevindirici bir olay veya haber ya da bir sıkıntıdan kurtulunması üzerine Allaha şükür olarak yapılan secde.

    Meâl: 1. Her yönüyle aynen aktarılması mümkün olmayan bir sözün başka bir dile yaklaşık olarak çevirisidir. Özellikle Kur'an tercümeleri için kullanılmaktadır. 2. Anlam, kavram, mefhum. 3. Kur'an'ın Arapça'dan başka bir dile tercüme edilmesi demektir. Ancak meal yapılırken kelime kelime tercüme değil, tercümeye kısa açıklamalar ilave edilir. Bu da ayetlerin daha iyi anlaşılmasını sağlar.

    Manihaizm (Maniheizm): Mani dini ya da Manihaizm İranlı düşünür Mani'nin III. yüzyılda kurduğu ve kısa sürede hızla büyük bir coğrafyaya yayılan, iyilik kötülük esasına dayalı dinî öğreti.

    İncil: Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü