Eğitim Sitesi

Finansman Bonoları Nedir? Finansman Bonoları Hakkında Kısaca Bilgi

Finansman Bonoları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Finansman Bonoları:

İhraçcıların borçlu sıfatı ile düzenleyip ihraç ettikleri emre veya hamiline yazılı kısa vadeli sermaye piyasası aracıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Piyasa Yapıcılığı: Fiyat sağlamakla yükümlü ve bildirilen alım-satım fiyatından işlem yapılması ile ilgili gerekli hazırlığın yapılmasıdır.

    Limit Fiyatlı Emirler: Fiyat ve Miktarın girildiği emirlerdir. İşlem kısmen veya tamamen olmazsa, gerçekleşmeyen kısım sistemde pasif olarak görünür.

    Kesin Satış: Bir menkul kıymetin doğrudan satımıdır. Merkez Bankası tarafından yürütülen Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde, para politikası uygulamasına yönelik olarak, piyasada kalıcı bir likidite (para) fazlasının olduğu düşünüldüğü durumlarda, Merkez Bankasının piyasaya kendi portföyünden menkul kıymet satmasını, karşılığında sistemden fazla parayı kesin olarak (bir daha geri verilmemek üzere) çekmesini ifade eder.

    Pips: Bir fiyat değişimindeki en küçük birimi belirtir. Çoğu paritede bir pip 1/10000 lik bir değişime denk gelir. Örnek olarak GBP/USD paritesinde 1 pip 1,5680 ile 1,5681 arasındaki fark kadardır. Bu konudaki en önemli istisnalardan biri USD/JPY paritesidir. USD/JPY paritesinde bir pip'lik fark 1/100 'lük bir değişim anlamına gelir. Örnek olarak USD/JPY paritesinde 1 piplik fark 77,83 ile 77,85 arasındaki fark kadardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü