Eğitim Sitesi

Fem-i muhsin Nedir? Fem-i muhsin Hakkında Kısaca Bilgi

Fem-i muhsin Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Fem-i muhsin:

Kur'an'ı doğru ve güzel okuyan mâhir (usta) okuyucu.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Fem-i Muhsin:

Kur’an’ı doğru ve güzel okuyan mahir (usta) okuyucu.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Vedizm: Çok tanrılı Hint dinlerinden biri. Bazı tarihçiler, Mecusiliğin ilk şeklinin Vedizm olduğunu söylemişlerdir. Tenasüh inancı hariç Hint dinlerinin bütün öğretileri Vedizm’de vardır. Sayısız denecek kadar çok tanrının olduğu Vedizm’in en meşhur tanrıları İndra, Varuna ve Mitra’dır.

    Strateji: 1- Önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yol. 2- Bir ulusun veya uluslar topluluğunun, barış veya savaşta benimsenen politikalara en fazla desteği vermek amacıyla politik, ekonomik, psikolojik ve askerî güçleri bir arada kullanma birimi ve sanatı.

    Miraç Gecesi: Peygamber (sav)' in Allah'ın huzuruna kabul edildiği, Üç aylardan Recep ayının 27. Gecesi olan mübarek gece; bu gece 5 vakit namaz farz kılınmıştır.

    Fıtrat: 1. Yokken var etme, yaratma. 2. İnsanın yaratılıştan sahip olduğu fiziki özellikler. 3. İnsanın doğuştan sahip olduğu ahlak, huy, karakter, tabiat. 4. Allah'ın, tüm varlıkları kendi varlığını ve birliğini tanıyabilme gücü ve yeteneği ile yaratması, 5. İnsanın doğuştan sahip olduğu fiziki özellikler. Yaradılış, hilkat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü