Eğitim Sitesi

Fayda-Maliyet Analizi Nedir? Fayda-Maliyet Analizi Hakkında Kısaca Bilgi

Fayda-Maliyet Analizi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Fayda-Maliyet Analizi:

Yatırım projelerinin etkinliğini sınama ve değerlendirmede geliştirilen tekniklerden biridir. Fayda-maliyet analizi bir projenin net cari değerini iskontolayarak projenin toplam maliyetini ve faydasını değerlendirir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Pasaport: 1- Yabancı bir ülkeye gidecek olanların kimliklerini ibraz etmelerini sağlayan, İngilizce ve/veya başka bir yabancı dille birlikte hazırlanmış olan ve sahibinin kimlik bilgilerini içeren uluslar arası bir kimlik belgesi. 2- Bir ülkenin, uyrukluğunu kanıtlamak üzere yurttaşlarına verdiği, dolayısıyla ülkeden çıkmasına veya ülkeye yeniden girmesine izin veren ve kimliği ispata yarayan belge.

    Kaldırma Gücü Ayarlanabilir Cankurtaran Yeleği: Dalgıçlar tarafından sualtında giyilen, sualtındaki gerekliliklere uygun olarak kısmen şişirilip söndürülebilen, şişirilebilir yaka. Yüzeyde tamamen şişirildiğinde cankurtaran yeleği işlevi de görür.

    Turizm Arzı: 1. Bir ülke ya da yörenin potansiyel turistlerin yararlanmasına sunabileceği her türlü doğal, tarihî, kültürel, arkeolojik değerlerle tesis ve hizmetlerin tümü. 2. Arz edilen miktardaki % değişme (Ds)Turizm arzı, ekonomik olarak belirli bir piyasada, belirli bir fiyata ya da bedelsiz olarak turistik tüketicilere sunulan mal ve hizmetlerin bütünüdür. Bir başka ifade ile turizm arzı, turistik tüketim talebini karşılamak için gerekli mal ve hizmetlerin tedarik edilmesini içeren üretime dayalı işlemlerin tümüdür.

    Lokantacı: Lokantanın sahibi veya yöneticisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü