Eğitim Sitesi

Fasık Nedir? Fasık Hakkında Kısaca Bilgi

Fasık Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Fasık:

1-Allah'ın emir ve yasaklarına riayet etmeyen kimse.

2-Açıkça günah işlemekten çekinmeyen, âsî, günahkâr mü'min

3- Günahkar, büyük günahları işleyen, küçük günahlarda ısrar eden, tevbe etmeyen kimse.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Fâsık:

Allah'ın emirlerine aykırı davranan, kötü huylu, kötülük yapmayı alışkanlık haline getiren kimse, günahkâr. Çok yalan söyleyen, başkalarını aldatan. Allah'ın emirlerine karşı gelen, Hz. Peygamber'in (s.a.v.) getirmiş olduğu dinin bir kısmını veya hepsini inkâr eden. Allah'ın indirdiği şekliyle İncil’e iman edip içindekileri uygulaması kendilerine farz olan Yahudiler, Hıristiyanlar. İslam dinine inandığını söyleyen fakat kalbiyle inkâr eden ikiyüzlü, münafık.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Sure: 1. Ayetlerin meydana getirdiği Kuranı Kerimin bağımsız bölümler, Kuranı Kerimde 114 tane sure vardır. 2. Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin oluşturduğu 114 bölümden her birine denir. Kur'ân-ı Kerim’de toplam 114 sure bulunmaktadır. En kısa sure üç ayetten oluşan Kevser suresi, en uzunu sure ise 286 ayetten oluşan Bakara suresidir. Mushaf sırasında ilk sure Fatiha, son sure ise Nas suresidir. Tevbe suresi dışındaki her bir sure başında Besmele bulunmaktadır. Mekke'de indirilen surelere “Mekkî”, Medine’de indirilenlere ise “Medenî” sure denir.

    Şeytan: Hz. Âdem'e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah'ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, gözle görülmeyen varlık, diğer ismi İblistir.

    Din: 1- Hür iradeleriyle inanan akıl sahibi insanları, en iyiye, en doğruya, en güzele ve ebedî mutluluğa ulaştıran ilahî kanunlar bütünüdür. 2- Allah'ın insanları dünya ve ahirette huzur ve mutluluğa kavuşturmak için peygamberleri vasıtasıyla bildirdiği yol, emirler ve yasaklar.

    Kıssa: Kendisinden ders alınması gereken olay, hikâye.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü