Eğitim Sitesi

Farinks Nedir? Farinks Hakkında Kısaca Bilgi

Farinks Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Farinks:

1. Ağız ve burun boşluklarıyla, gırtlak ve yemek borusu arasındaki boşluk, yutak. Sindirim sisteminin solungaç keseleri ya da yarıklarını meydana getiren bölümü. İleri omurgalılarda farinks, ön tarafta ağız ve burun boşluğu ile, arka tarafta özofagus ve gırtlakla birleşir.

2. Ağız ve burun boşluklarıyla, gırtlak ve yemek borusu arasındaki boşluk, yutak.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Farinks:

Ağız ve burun boşluklarıyla, gırtlak ve yemek borusu arasındaki boşluk, yutak.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Farinks:

Yutak.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Farinks:

Yutak

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Büyük kan dolaşımı: Kalbin sağ karıncığındaki temiz kanın aort ile vücuda dağılıp kirlendikten sonra üst ve alt ana toplardamarlar yoluyla, kalbin sağ kulakçığına dönmesi büyük kan dolaşımıdır.

    Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

    Heterotrof Canlılar: Kendi besinini üretemeyen, ortamdan hazır alan canlılardır. Tüketiciler de denir. Üçe ayrılır. 1- Holozoik Beslenenler 2- Çürükçül Beslenme (Saprofitler) 3- Birlikte yaşama (Simbiyotik İlişkiler)

    Anyon: Negatif yük taşıyan iyon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü