Eğitim Sitesi

Farbela Nedir? Farbela Hakkında Kısaca Bilgi

Farbela Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Farbela:

Perdelerin üzerinde kullanılan farklı kesim ve kalıpları bulunan kumaş süslemeler.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Sineklik: Transparan tel veya bezin gerilerek sinek ve benzeri haşerelerin içeriye girmesini engelleyen uygulama çeşitleri; Sabit sineklik, kapı sinekliği, stor sineklik.

    Jan Jan: Kıpırdadıkça farklı renklerde parlayan kumaş çeşididir.

    Yaşmak: 1- Pano kenarı ya da drape modellerinin arasında kullanılan kravat şeklinde süsleme salkımlardır. 2- Perde süslemelerinde dilimlerin başında ve sonunda yer alan kumaş sarkıtlar. Diğer adı kulak.

    Zebra Stor Perde: Zebra Perdeler görünüm itibariyle zebra derisi deseninden yola çıkılarak isimlendirilmiş çift amaçlı, hem güneşlik ve hemde tül perde görevini aynı anda yapan perdelerdir. Zebra perde çalışma sistemi olarak stor perde sistemi gibi çalışır. Kumaşındaki çizgiler modern mekanlarda kullanımını sağlar. Perdenin standart aralıklarda tül ve kalın kumaş şeklinde dokunmuş olması özelliğidir. Mekanizması stor sistemi gibi zincir kumanda ile kontrol edilir. Önlü arkalı çift kumaş kullanıldığından bu özellik perdeyi aşağı yukarı hareket ettirdiğimizde tül kısmının kumaş kısmına denk gelmesi sayesinde örtücülük sağlamış oluruz. Perdenin mekanizması isteğe göre gizli özel kutusuna yerleştirilebilir.Bu sayede kartonpiyer olmayan alanlarda şık bir görüntü sağlamış oluruz. Fiyatları önlü arkalı çift kumaş kullanılmasından dolayı stor perdelere göre daha yüksektir. Zebra perdeler evinize veya ofisinize uygun özel ölçülerde hazırlanarak uygulaması yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü