Eğitim Sitesi

Eylem Gövdesi Nedir? Eylem Gövdesi Hakkında Kısaca Bilgi

Eylem Gövdesi Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Eylem Gövdesi:

Ad ya da eylemden türemiş eylem.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Eğretileme (İstiare): Arapça bir sözcük olup "bir şeyi iğreti, ödünç alma" anlamındadır. Ya benzeyenle ya da benzetilenle yapılan benzetmedir. Örnek : Aslan gibi güçlü bir adamdı. (benzetme) Soruyu doğru yanıtlayınca "Aslan be!" dedi. (eğretileme)

    Soru Sıfatı: 1. Adın yerini, sayısını, durumunu ve zamanını soru yoluyla belirten sıfat: Kaç defa, hangi çocuk, kaçıncı kat, ne zaman gibi. 2. Varlıkların yerini, durumunu, sayısını soru yoluyla belirten sıfatlara soru sıfatları denir.

    Önder: Bir toplumu, bireyleri yöneten kişiye verilen ad.

    Ana Dil: 1. Bugün ses yapısı, şekil yapısı ve anlam bakımından birbirinden az çok farklılaşmış bulunan dil veya lehçelerin, kök bakımından bilinmeyen bir tarihte birleştikleri ortak dil. Ana Türkçe, Ana Moğolca, Ana Altayca, Roman dillerine kaynaklık eden Latince gibi. Başlıca dünya dilleri, sayıları sınırlı birtakım eski ana dillerin zaman içinde lehçeler ve müstakil diller halinde dallanarak farklılaşmasından oluşmuştur. 2. Aynı kökten gelen çeşitli dillerin varsayılan kaynağı. Bugünkü Türk lehçeleri, eski bir anadilden doğarak gelişmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü