Eğitim Sitesi

Ergonomi Nedir? Ergonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Ergonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Ergonomi:

İnsanın kas gücünün üretimde verimli olarak kullanılmasını sağlamanın şartlarını inceleyen bilim dalı. Ergonominin amacı işgücü ve sermayenin üretkenliğini en çoğa çıkarmak için en ugun fiziksel ortamın yaratılmasıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ergonomi:

İnsan-iş ilişkilerini ve özellikle vücudun yeteneklerine uygun ve en az yorulmayla çalışmayı sağlamak amacıyla makine, sandalye, masa vb. tasarımını kapsayan inceleme alanı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ergonomi:

Çalışanın fiziksel özellikleri ile işin fiziksel ortamı arasındaki etkileşimin ve uyumun incelenmesi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Xenophobia: Yabancılardan korku veya onlara güvenmeme duygusu, yabancı sevmezlik.

    Turizm Planlaması: Turizm planlaması bir dönemde turizm sektöründe ulaşılmak istenen amaçları, bu amaçlara ulaşabilmek için yararlanılabilecek araçları, parasal ve fiziksel olanakları, yapılacak işleri, işlerin kim tarafından ne zaman ve ne kadar sürede gerçekleştirileceğini gösteren disiplinli bir düzenlemedir.

    Always Afloat: Daima yüzer durumda.

    Turizmde Arz Esnekliği Katsayısı: Turizm de arz esnekliği katsayısı şu formül yardımıyla hesaplanır: Es= Arzedilen miktardaki % değişme (Ds)/ Ürün fiyatlarındaki % değişme (Dp) Turizmde kısa dönem analizlerinde yuakrıdaki eşitlik ile yapılan hesaplamalarda bireysel olarak işletmelerin, dolayısıyla endüstri toplam arzının esnekliği katıdır (inelastik). Başka bir deyişle birim esneklikten(1'den) küçüktür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü