Eğitim Sitesi

Enerjinin Rasyonel Kullanımı Nedir? Enerjinin Rasyonel Kullanımı Hakkında Kısaca Bilgi

Enerjinin Rasyonel Kullanımı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerjinin Rasyonel Kullanımı:

Enerjinin tüketiciler tarafından sosyal, politik, mali ve çevresel koşullar gözetilerek ekonomik yönden en elverişli biçimde kullanılmasıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Debi: Birim zamanda belirli bir kesitten boşalan su miktarıdır.

    Teçhizat: Birden fazla cihazdan oluşan tesisata denir.

    Otoprodüktör: Otoprodüktör, herhangi biz hizmet veya sanayi iş kolunda faaliyet gösterirken kendi hizmet ya da mamül üretimi için gerekli ısıyı-buharı veya bir başka enerjiyi üretmek zorunda olan ve bu enerjisini kendi iç ihtiyaçlarında kullandıktan sonra atık ısı-buhar vb. enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilecek yapı ile donatılmış tesislerdir.

    İletim Sistemi Sağlayıcısı (İHS): Bağımsız bir İletim Şebekesi ve / veya Tesis ve Teçhizata sahip ve/veya bunları, diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sağlamak amacıyla işleten, TUISO'dan bağımsız, Lisanslı bir şirket. Bazı belirli durumlarda, bu terim, Yap-İşlet ya da Yap-İşlet-Devret sözleşmesi bulunan ya da imtiyazlı İletim Şebekesi ve/veya Tesis ve Teçhizat sahibi olan ve/veya bu Şebekeyi diğer Kullanıcılara ve/veya ESİ/MAMS'a iletim hizmetleri sunmak amacıyla işleten Lisanslı şirketler anlamına da gelecektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü