Eğitim Sitesi

Endüljans Nedir? Endüljans Hakkında Kısaca Bilgi

Endüljans Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Endüljans:

Orta Çağ Avrupası'nda bir tür günah çıkarma ve ölümden sonra cennete gitmek için Papa'nın sattığı af belgesi. Kilisenin halktan para alarak cennetten toprak satmasıdır.

 

Tarih Terimi Olarak Endüljans:

Katolik Kilisesi'nin Reform'dan önce uyguladığı ve halkın ekonomik ve dini anlamda sömürülmesine neden olan uygulamadır. Bu uygulamaya göre; kilise, günah çıkaranlara belirli bir ücret karşılığı, günahlarının affedildiğine dair bir belge veriyordu. Bu belge kişinin günahsız olduğu anlamına geldiği için "cennet tapusu" olarak da adlandırılmıştır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kitle İletişim Aracı: Toplumda sözlü veya yazılı haber alma imkânını sağlayan teknik araçlar. Örnek: Telefon, TV, Radyo, İnternet

    Vakıf: Vakıf: Bir hizmetin, bir işin gelecekte de yapılması için belli şartlarla ve resmi bir yolla ayrılarak bir kimse tarafından bırakılan mülk veya para ve bu hizmeti yapmak için oluşturulmuş (hayır) kurumlarıdır. Türk Eğitim Vakfı, Tema Vakfı gibi.

    Seçim: Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.

    Nüfus: Belirli bir ülkede veya yerde yaşayan, aralarında toplumsal, ekonomik ve kültürel ilişkiler bulunan insan sayısına nüfus denir. Nüfus, toplumsal yapıyı oluşturan canlı ve dinamik bir kitledir. Nüfus ile ilgilenen bilim dalına demografi denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü