Eğitim Sitesi

En Öte Noktası Nedir? En Öte Noktası Hakkında Kısaca Bilgi

En Öte Noktası Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak En Öte Noktası:

Yörünge hareketi sırasında, bir cismin, yörüngenin odağına en uzak olduğu nokta. Örneğin, Dünya çevresinde elips yörüngesinde dolanan bir uydunun yörüngesi üzerinde Dünya'ya en uzak olduğu nokta.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Büyük Patlama: Evrenin yaklaşık 13,5 milyar yıl önce büyük bir patlamayla ortaya çıktığını savunan kuram.

    Nebula: Yıldızlararası gaz ve tozdan oluşan bulut. Bulutsular, parlayan salma bulutsu, yıldız ışığı saçan yansıtıcı bulutsu ve kendisinden uzak yıldız veya bulutsuların ışığını engelleyen karanlık bulutsu olarak gözlenirler.

    Satürn Gezegeni: - Güneş sisteminin 2. Büyük gezegenidir. - Kütlesi % 94 hidrojen ve % 6 helyumdan oluşur. - En düşük yoğunluktaki gezegendir. - Soğuk bir gezegendir. - Gezegen yüzeyinde beyaz lekeler vardır. - Satürn'ün etrafındaki halkalar, evrende serbest halde dolaşan küçük meteor ve buz parçaları gibi değişik cisimlerin Satürn'ün çekim alanına yakalanması sonucu olmuştur.

    Astronomik Birim (AB): Güneş'in merkeziyle, Dünya'nın merkezi arasındaki ortalama uzaklık 1 AB'dir. 1 AB = 149,6 milyon km. ● Dünya-Güneş arasındaki uzaklık : 1,00 AB ● Dünya-Ay arasındaki uzaklık : 0,0026 AB ● Mars-Güneş arasındaki uzaklık : 1,52 AB ● Jüpiter-Güneş arasındaki uzaklık : 5,20 AB ● Plüton-Güneş arasındaki uzaklık : 39,5 AB ● Dünya-Alfa Proksima Centauri arasındaki uzaklık : 274 000 AB

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü