Eğitim Sitesi

Emekli Sandığı Nedir? Emekli Sandığı Hakkında Kısaca Bilgi

Emekli Sandığı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Emekli Sandığı:

Resmi kurumlarda çalışanların, sağlık, güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onları destekleyen kurumdur. Emekli Sandığı, devlet memurlarına hizmet verir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Emekli Sandığı:

Memur ve hizmetli statüsüne sahip devlet personelinin (kamu görevlilerin) sakatlık (malullük), yaşlılık, ölüm ve hastalık sigortalarını karşılayan, bu konularla ilgili kanunlarda öngörülen tüm işlemleri yürüten, Maliye Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe sahip Sosyal Güvenlik Kurumu.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Medrese: Selçuklu ve Osmanlılar döneminde dini, felsefi ve fen ilimlerinin okutulduğu okul. Medrese kelime olarak ders okunan yer anlamına gelir. - İlk Osmanlı Medresesi İznik'te Orhan Bey tarafından açıldı. - Medrese hocalarına Müderris denir. İlk Osmanlı Müderrisi "Davud-i Kayseri" dir. - Müderrisler öğrencilerini yaptıkları sınavla seçer. Bir müderris en fazla 20 öğrenci okutabilirdi. Yaş sınırı yoktu. - Mezun olanlar hukuk, dini, eğitim ve yönetim alanlarında çalışırlardı. - Eğitimi tamamlayanlar İcazetname adlı belge alırdı. - Medreseler ilk başlarda din ve diğer bilim alanlarında eğitim verirdi. Ancak zamanla diğer bilimler geri plana itilerek genelde dini eğitim veren kurumlar haline gelmişlerdir. * Fatih Sultan Mehmet Sahn-ı Seman medreselerini Kanuni ise Süleymaniye Medreselerini açmıştır.

    Menfaat: Çıkar.

    Elçi: 1. Bir devletin başka bir devlet katında temsil eden kimse, sefir. 2. Bir uzlaşma sağlamak veya iş bitirmek için birinin yanına gönderilen kimse.

    Origami: Genellikle kare kâğıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan sadece katlayıp çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturarak yapılan kağıt katlama sanatı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü