Eğitim Sitesi

Elektrik Tesisleri Nedir? Elektrik Tesisleri Hakkında Kısaca Bilgi

Elektrik Tesisleri Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Elektrik Tesisleri:

Elektrik enerjisini; üretimi, transformasyonu (yükseltme ve indirme), iletimi, dağıtımı ve kullanımını sağlayan yapılar, binalar, makineler, aygıtlar, hatlar, trafolar ve teçhizatların tümüdür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji Yoğunluğu (İntensity): Birim hasıla için tüketilen enerji. Enerji sektöründe verimlilik arttıkça bu değer düşmektedir. Bu da ekonomide enerji verimliliğinin arttığını göstermektedir. Enerji Tüketimi / GSMH

    Uzun Yıllar Enerji Artış Katsayısı: Uzun yıllar oluşan yük artışları dikkate alınarak aritmetik ortalama ile bulunan % Katsayısıdır. Programlarda şebekeye verilen gücü etkileyen % Katsayısıdır.

    İkincil Enerji Girdisi: İkincil enerji (örneğin; elektrik enerjisi) bir proseste tüketimidir.

    Ortak Birim: Çeşitli enerji biçimleri için kullanılan belirli birimlerin dönüştürüldüğü birimdir. SI sistemine göre geçerli birim Joule'dur. Bununla birlikte SI sistemi dışı birtakım konvansiyonel birimler çokça kullanılmaktadır. Bunlar çevirme katsayılarına bağlı olarak global bilançolarda çeşitli enerji miktarlarını toplama olanağını vermektedir. En çok kullanılan "Tavsiye Edilen Birimler" : "tek" (Ton Eşdeğeri Kömür) ve "tep" (Ton Eşdeğeri Petrol) dur. Burada SI Sistemine girmemekle birlikte "kilokalori" ve Btu (British Thermal Unit) gibi birimler de kullanılmaktadır. (Dünya Enerji Konferansı tavsiyelerine bakınız) Not: "Tavsiye Edilen Birimlerin"in kullanımı, özellikle kömür ya da petrole dayalı enerji sistemlerinin yapısını yansıtmaktadır. Bunlar genellikle Joule ya da kalori gibi enerji birimleriyle tanımlanmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü