Eğitim Sitesi

Eksizyon Nedir? Eksizyon Hakkında Kısaca Bilgi

Eksizyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Eksizyon:

Bir dokunun çıkartılıp atılması.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Eksizyon:

Bir dokunun çıkartılıp atılması.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Tansiyon: Tansiyon; kalp ve damar hastalıklarının habercisi olabileceği gibi felç geçirme riski ve böbrek hastalıkları hakkında da sinyal verir. Herhangi bir şikayetiniz olmasa da tansiyonunuzu muhakkak ölçmeniz gerekir. Ayda bir gün ve günde üç kez (sabah uyandığınızda, öğle yemeğinin ardından ve akşam dinlenme saatinizde) tansiyonunuzu ölçerek kaydetmek, kalp hastalığı yaşama riskinizi görmenizi sağlar. Genel olarak büyük tansiyonunuzu bilmenizde fayda var, bu tansiyon kalbin her nabızdaki kan pompalarken karşı olarak çalıştığı basıncı yansıtır. Büyük tansiyonunuzda 130 üstü hipertansiyon olarak kabul edilmeye başlar ve bu rakam 140'ı geçtiğinde artık tansiyonunuz çok yüksek demektir ve bir doktora başvurmanız gerekir.

    Fasial Paralizi: Yüz siniri felci, bu sinirin felcinde yüzün yarısı kısmen hareketsiz ve ifadesiz kalır. Santral ve Periferik olmak üzere iki türlü olur.

    Plazmodyum: Sıtma hastalığına sebep olan asalak.

    Elektrokardiyogram: Çoğu kez EKG olarak da kısaltılır. Kalp tarafından üretilen elektrik akımlarının grafik olarak tespit edilmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü