Eğitim Sitesi

Ekolojik Niş Nedir? Ekolojik Niş Hakkında Kısaca Bilgi

Ekolojik Niş Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ekolojik Niş:

1. Bir organizmanın, bir kommünite ya da ekosistem içinde yapısal adaptasyonuna, fizyolojik tepkisine ve davranışına bağlı durumu.

2. Komünitedeki bir türün kendi etkinlikleri ve ekosistemdeki diğer elemanlarla etkileşimde üslendiği rolü.

3. Canlıların yaşadığı ekosistemde yapmak zorunda olduğu görevlere ekolojik niş denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekolojik Niş:

Habitat içindeki popülâsyonuna ait bireyin kendini ve çevresini etkileyen yaşama biçimidir. Buna bireyin kendi hayatını sürdürmek için yaptığı faaliyetlerin tümüdür.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gametofit: 1-Bir bitkinin hayat devresinde haploit ya da eşeyli (gamet üreten) evre. 2-Gametleri meydana getiren fertler ya da döller. 3- Bitkilerde ve döl almaşının görüldüğü fotosentez yapan protistlerde, gametleri üreten çok hücreli haploit evre.

    Orta Lamel: Bitki hücresinin bölünmesi sırasında hücre plağını oluşturan yan yana iki bitki hücresi duvarı arasındaki çoğunlukla pektinden yapılmış olan tabaka.

    Fauna: 1. Bir ülke, bölge, özel bir çevre ya da devreye has tüm canlılar. 2. Belirli bir bölgeye adapte olmuş ve o bölgede yaşamını sürdüren hayvan topluluğudur. 3. Belirli bir ortamdaki hayvan türlerinin tümü.

    Atom: Elementin kimyasal özelliğine sahip en küçük parçasıdır. Proton, nötron ve çekirdeğin çevresinde özgül bir yörünge üzerinde dönen elektronlardan oluşmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü