Eğitim Sitesi

Eğitim Psikolojisi Nedir? Eğitim Psikolojisi Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Psikolojisi Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Eğitim Psikolojisi:

Psikolojinin bulgularının eğitim ve öğretime uygulanarak kolaylıklar ve ilerlemeler sağlanması eğitim psikolojisinin konusuna girer.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Psikolojisi:

İnsanların gelişim özelliklerini ve öğrenme ilkelerini inceleyerek, eğitim ortamlarını etkili bir biçimde düzenlemeyi ve öğretme yoluyla öğrenmeyi verimli bir biçimde gerçekleştirmeyi amaç edinen uygulamalı bir bilim dalı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Toplumsal Yapı: Toplum, üyeleri arasında iş birliği bulunan ve bu işbirliğini denetleyen kuralların bulunduğu; coğrafi bir yeri ve ortak kültür olan; çok ya da az ölçüde kurumlaşmış ilişkiler bütünüdür.

    Aksiyoloji: Değerlerin tür, ölçüt ve metafiziksel niteliğiyle ilgilenen bir felsefe kolu; etik ve estetik. Değer teorisi (value theory) ya da değer bilimi olarak da isimlendirilen aksiyoloji; etik, estetik ve epistemoloji gibi değersel alanların ne olduğu, oluşum süreçleri, sınırları ve bunların birbirleriyle olan ilişkileri üzerinde durmaktadır.

    Biçim (form): Bir nesnenin dış çizgilerini, aynı zamanda iç yapısını, kuruluşunu, düzenini belirleyen, maddeyi nesne hâline getiren unsur.

    İndeterminizm: Bu görüşe göre, insan ahlaki eylemleri ile ilgili kararları özgürce belirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü