Eğitim Sitesi

Efektif Nedir? Efektif Hakkında Kısaca Bilgi

Efektif Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Efektif:

1. Banknot olarak alınan tüm yabancı paralara verilen ortak ad. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve bozuk para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

2. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve madeni para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. (Banknote)

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Efektif:

Gerçek, reel.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Efektif:

Banknot ve metal para.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Reeskont: 1- İskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı (iskonto) el değiştirmiş olan kıymetlerin yeniden bir bedel karşılığı (re-iskonto) el değiştirmesini ifade eder. Merkez bankalarının, şartlarını kendileri belirlemek şartı ile çeşitli senetleri iskontoya tabi tutarak (re-iskonto), reeskont penceresi adı altında para politikası uygulamalarında kullandıkları bir araçtır. 2- Bir bankanın elinde bulundurduğu ödeme sırası henüz gelmemiş senetleri bir başka bankaya iskonto ettirmesidir.

    Direnç Noktası: Borsada, belli bir süreç içinde sürekli bir fiyat artışının yoğun satışlar sonucu durdurulduğu fiyat seviyesini ifade eder.

    Kapitalizasyon: Herhangi bir işletmenin birikmiş yedek akçe ve karının sermaye artırımında kullanılmasına denir.

    Kapanış Fiyatı: Bir seansta Borsa kaydına alınan (tescil edilen) en son işlemin fiyatıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü