Eğitim Sitesi

E-posta adresi Nedir? E-posta adresi Hakkında Kısaca Bilgi

E-posta adresi Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak E-posta adresi:

Belirli bir hedefe elektronik posta göndermek için kullanılan alan adı tabanlı adres ya da UUCP adresi. Örneğin: İlhami net. com.com gibi.ünlemli makine adresi (bang path), Unix'ten Unix'e Kopya (UNIX-to-UNIX CoPy).

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Ayrılmış Hat: Network üzerindeki temel geçiş yollarını (pathway) oluşturan yüksek hızlı hat ve bağlantılarının oluşturduğu yapı.

    OPEN TEXT INDEX: Adres: http://www.opentext.com/omw/f-omw.html.Open Text Index, firmanın eline geçen Web sayfalarındaki tüm kelimeleri (21 Milyar civarında) taramanıza olanak sunuyor. Firma en büyük arşivlerden birine sahip olduğu ileri sürüyor. Sadece aramaya nasıl başlayacağınıza (Uzunluğa ve konuya göre de olabilir) karar verin. Gerisi kolay...

    Domain Name: Internet sitesini tanımlayan isimdir. Bir "Domain Name" noktalarla ayrılan iki ya da daha çok parçadan oluşmak zorundadır. Bir makinenin birden çok ismi olabilir, fakat bu adreslerin hepsi aynı makineyi işaret eder. Ortada, gerçek bir bilgisayar olmamasına karşın bir "domain name" olabilir. Bu, Internet'te bir Web sayfası olmasını isteyen firmalar tarafından sıklıkla kullanıllan bir yöntemdir. Bu erişimi sağlayan firmalar genellikle "Internet Erişim Sağlayıcılarıdır. Web sayfasına gelen postalar öncelikle ana makina tarafından alınıp, sonradan sanal "domain name"e sahip makinaya iletilir. dersimiz.com gibi

    Binary File: (*.BIN) Makina koduna dönüştürülmüş dosya. Bir kaynak dosyanın, bir yüksek düzeyli dil derleyicisi (PMA, COBOL, FTN, PRG gibi) tarafından makina koduna dönüştürülmüş biçimi. Bu tip dosyalar, yükleyicinin giriş formatına uygun olarak düzenlenirler. Makina koduna dönüştürülmüş dosyalar olarak da isimlendirilirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü