Eğitim Sitesi

Düzenleme Nedir? Düzenleme Hakkında Kısaca Bilgi

Düzenleme Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Düzenleme:

Yetkili kuruluşlar tarafından belirli bir endüstri ya da faaliyetin yürütülmesine ve yapısına ilişkin olarak yasalar çerçevesinde kurallar ya da yönetmelikler hazırlanması ve yayınlanması.

 

Hukuk Terimi Olarak Düzenleme:

Bir sözleşmeyi veya işlemi yapan kimsenin iradesini dinledikten sonra, iki tanık önünde ve yöntemine uygun olarak noter tarafından baştan sona kadar yazılarak, ilgililer ve hazır bulunanlar tarafından imzalanıp noter tarafından da onanan senet.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Düzenleme:

Bir ortam için yazılmış bir yapıtı bir başka ortama aktarmak. Örnek: Schubertin şarkılarını Lisztin piyano için düzenlemesi Bachın org yapıtlarını, Stoskovskinin orkestra için düzenlemesi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Menkul Kıymet Ödünç İşlemleri: Aracı kuruluş ile müşteri arasında düzenlenen sözleşmede belirlenen esaslar dahilinde, ödünç veren taraftan açığa satış amacıyla ödünç alan tarafa, belirli bir dönem için menkul kıymetlerin verilmesi ve aynı cins menkul kıymetlerin mislen geri alınmasını ifade eder.

    Bakiye Transferi: Bir hesaptaki tüm fonların diğerine aktarılması - genellikle bir hesaptaki ödenmemiş kredi kartı borcunun diğer bir hesaba aktarılması için kullanılır.

    Bunalım: Genel ekonomik faaliyette yoğunluk ve/veya süre açısından görülen çok büyük gerileme.

    Dünya Bankası (World Bank): 1944 yılı sonrasında, Avrupa’nın yeniden imarına yönelik olarak “Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (International Bank for Reconstruction and Development - IBRD)” adı altında kurulan uluslararası bir örgüttür. Daha çok, gelişmekte olan ülkelere uzun vadeli proje kredileri sağlamaktadır. Son yıllarda görev tanımları içine, gelişmekte olan ülkelerin dış borçları ve yoksullukla mücadele kavramları da girmiştir. (World Bank)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü