Eğitim Sitesi

Dönüşü Açık Bilet Nedir? Dönüşü Açık Bilet Hakkında Kısaca Bilgi

Dönüşü Açık Bilet Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Dönüşü Açık Bilet:

Gidiş-dönüş olarak alınan biletlerde, dönüşü istenilen bir tarihte yapılabilen bilet.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    AC: 1- Klima anlamına gelen bir araç kiralama kısaltma ifadesi. Klima, sıcak bölgelerde iş yapan bir şirketin sunduğu bir seçenektir; araç camlarının kent içinde kapalı tutulabilmesi gibi yararı vardır ki özellikle dünyanın bazı bölgelerinde güvenlik açısından önemlidir. 2- Alternatif Akım. Voltajda sıfır noktasından belirli bir zirve değere, sonra da ters istikamette zirve değere ulaşan ve bunu bir saniye içinde birçok defa yapan elektrik akımı. İngiltere'de bu değişim frekansı (sıklığı) saniyede 50 defadır. ABD'de ise 60'tır. Seyahat edenlerin, cihazlarının farklı frekanslara uyumlu olması konusunda dikkatli olmaları gerekir.

    Konaklama İşletmeleri: Konaklama işletmeleri turistlerin geçici konaklama, yeme-içme, kısmen eğlence ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayan işletmelerdir. Turistlerin seyahat şekilleri, gelir düzeyleri, zevkleri ve turizm şekilleri ile işletmelerin kurulacakları mahallerin farklılıkları konaklama işletmelerinin farklılaşmasına yol açar.

    Hava Taşıma Senedi: Havayoluyla taşımacılıkta malı gönderen tarafından düzenlenen, taşınan malla ilgili bilgileri içeren belge.

    Yerli Grup: T.C. vatandaşı olarak kendi dilinde, seyahat acentası veya tur operatörünce hazırlanan programı satın alan kişilerden oluşan grup.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü