Eğitim Sitesi

Diyagonal Nedir? Diyagonal Hakkında Kısaca Bilgi

Diyagonal Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Diyagonal:

Çapraz.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Diyagonal:

Köşegen.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Diyagonal:

Üç babalı asma bir makasta ortadaki baba ile diğer iki baba arasında eğik olarak bulunan makas elemanıdır.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Diyagonal:

Köşegen, köşe birleştirici.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Ters Perspektif: Resim sanatında kaçış noktasının, betilerin ardında ve ufuk çizgisi üzerinde değil, betilerle seyirci arasında yer aldığı perspektif türü. Böyle bir perspektifte betilerin seyirciye göre daha uzakta olan kesimleri küçük görüneceklerine, aksine daha irileşirler. Bu nedenle betimlenen nesneler gerçektekinin tam tersi bir görünümde resmedilmişlerdir. Ters perspektif Ortaçağ boyunca hem Batı, hem de Doğu sanatında egemen olmuştur. Batı'da Rönesans'la birlikte ortadan kalkar.

    Yazıt: 1. Bir kimse veya bir olayın anısını yaşatmak için bir şey üzerine kazılan yazı, kitabe. 2. Etrafı silmeler, kornişler ya da kordonlar ile çevrili, içinde yazı olan taş.

    Simgecilik: Sembolizm de denir. Sanat yapımında biçim ve renk gibi somut değerlerin arkasında yatan anlamı öne çıkaran eğilim ve akım. Eğilim olarak Rönesans döneminden beri, özellikle alegorik temalı resimlerle bazı ölü doğalarda var olmakla birlikte bir akım olması 19.Yüzyıla rastlar.

    Orthostat: 1. Eski Mezopotamya özellikle Asur ve Hitit mimarîlerinde, yapıların dış cephelerinin altında yer alan kabartmalı taş blok. 2. Hitit mimarisinde yapıların alt kısmında yer alan dikey duran üzerinde kabartmalar bulunan blok taş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü