Eğitim Sitesi

Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim) Nedir? Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim) Hakkında Kısaca Bilgi

Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim):

Yükseköğretimin belirli dallarında, devam zorunluluğu olmaksızın sadece yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarına katılma zorunluluğu bulunan bir eğitim-öğretim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri, ilgili yükseköğretim kurumlarınca mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde düzenlenecek derslerde alırlar.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Undergraduate: Lisans öğrencisi anlamına gelir.

    Akademik Danışman: Bir yüksekokulun öğretim üyeleri arasından seçilen ve öğrencilere sadece akademik konularda yardımcı olan ve akıl veren kişi.

    AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı): 1- Öğrencinin hesaplanan OBP'sinin aynı okuldan o yıl mezun olmuş öğrencilerin üniversite sınavlarında elde etmiş oldukları sonuçların ortalamasına göre ağırlıklandırılmış şeklidir. Okulun üniversite sınavlarındaki başarı ortalaması yükseldikçe öğrencinin AOBP'side doğru orantılı olarak yükselecektir. 2- Tercih yaparken, kendi alanınızda ya da alan dışında yaptığınız tercihe, mezun olduğunuz okul türüne (normal öğretim, mesleki ve teknik, Anadolu öğretmen vs.) bağlı olarak OBP puanınızın ÖSYM klavuzunda belirtilen katsayılarla çarpılmasıyla hesaplanır ve sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek, yerleştirme puanınız hesaplanmış olur. Yerleştirme işleminiz bu puanınıza göre gerçekleştirilir.

    Burslu Programlar: Genellikle vakıf (özel) üniversitelerde bulunan programlardır. Normalde yüksek ücretli olan programlarda kontenjan dahilinde kazanan öğrencilerden harç ücretinin alınmaması esasına dayanır. Burs miktarı %50 ya da %100 burslu olmaktadır. %100 bursluda öğrenci herhangi bir harç ödememektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü