Eğitim Sitesi

Diş Eti İltihabı Nedir? Diş Eti İltihabı Hakkında Kısaca Bilgi

Diş Eti İltihabı Terimi Hakkında Bilgiler

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Diş Eti İltihabı:

Diş etinin iltihaplanması durumu. Periodontal hastalıklar diş eti iltihabı ile başlar ve dişeti iltihabının en önemli etkeni diş plağıdır.

 

    Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri

    Ağız Duşu: Bakteri plağı ve debrisi temizlemek amacıyla diş etlerinin üzerine ve altına mekanik bir yöntemle su püskürtmek.

    Oral Cerrahi: Ağızdaki cerrahi işlemler; örneğin diş çekimi, kist ve tümörlerin temizlenmesi ve kırık çene kemiğinin onarımı.

    Fissür Örtücüler(Sealant): Diş çürümelerini önlemek üzere kullanılan plastik bir sıvıdır. Fissür örtücüler azı dişlerinin üzerindeki girinti ve çıkıntılara uygulanır. Hemen sertleşen bu sıvı dolgular, diş fırçası ile kolayca temizlenebilecek sığ yüzeyler oluşturur.

    Kompozit Dolgular: Estetik dolgulardır. Dirençleri amalgamlardan oldukça düşüktür.sürekli gelişmekte olan kompozit dolgular gün geçtikçe daha dayanıklı hale getirilmektedir. Çürüğü temizlenmiş diş boşluğuna tabaka tabaka konulup, özel bir ışın cihazı ile ışık uygulanarak sertleştirilir. Avantajları renginin diş rengi ile aynı olması ve sertleşme süresi beklenmesine gerek olmamasıdır. Dezavantajları direncinin az olması ve pahalı olmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü