Eğitim Sitesi

Diplomasi Nedir? Diplomasi Hakkında Kısaca Bilgi

Diplomasi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Diplomasi:

1.Uluslararası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü. 2.Yabancı bir ülkede ve uluslararası toplantılarda ülkesini temsil etme işi ve sanatı.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Diplomasi:

Milletlerarası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü, yabancı bir ülkede ve milletlerarası toplantılarda ülkesini temsil etme işi ve sanatı.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Diplomasi:

Uluslararası ilişkileri düzenleyen antlaşmalar bütünü.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Subaşı: Osmanlı Dönemi'nde, kapıkulu süvarileri arasından seçilerek savaş zamanı güvenlik işlerine bakmakla, barış zamanı da vergi toplamakla görevlendirilen kimse. Belediye görevlisi. Kasaba işlerine bakan kimse.

    Serasker: Osmanlı İmparatorluğu'nda, sadrazamlık görevi bulunmaksızın ordunun komutanlığını yapan vezirlere verilen san. Daha sonra Harbiye Nazırı (Milli Savunma Bakanı) denildi.

    Hareciye: Gayrimüslimlerin elinde olan arazidir. Fetihten sonrada sahibine bırakılırdı. Böyle topraklardan haraç vergisi alınırdı.

    Preveze Deniz Savaşı: Avrupalılar Osmanlı'nın Akdeniz'deki üstünlüğüne son vermek amacıyla Papa'nın önderliğinde Haçlı donanması hazırladılar. Haçlı donanması Andre Dorya komutasında, Osmanlı donanması ise Barboros Hayrettin Paşa komutasındaydı. 27 Eylül 1538 tarihinde meydana gelen Preveze Deniz Savaşı'nda Barbaros Haçlı donanmasını bozguna uğrattı. Bu savaşla Akdeniz egemenliği tamamıyla Osmanlıların eline geçti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü