Eğitim Sitesi

Dikey üstten çıtalı karakovan Nedir? Dikey üstten çıtalı karakovan Hakkında Kısaca Bilgi

Dikey üstten çıtalı karakovan Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Dikey üstten çıtalı karakovan:

Çerçeve yerine arının ördüğü petekleri tutturabileceği çıtaların olduğu, çoğunlukla kılavuz petek kullanılmayan, modern kovanlardaki gibi çok katlı kullanılabilen, basit yapılı kovan tipi.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Arı felci (Paraliz): Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü, akut arı felç virüsü ve yavaş arı felci virüsleridir. Yavaş felç virüsü (YFV) erişkin bal arılarını 12 gün içinde felç ederek öldürürken, akut arı felç virüsü (AAFV) etkisini 3-5 gün içinde göstererek ani ölümlere neden olur.

    Kullanım melezi: Saf bir ırkın bakire ana arısının, yaşanılan coğrafi bölgede bulunan lokal kolonilerin erkek arıları ile çiftleşmesi ile elde edilen çiftleşmiş ana arılar.

    Balın sırlanması (mühürlenmesi): Arıların, bal içindeki su oranı %20 nin altına düşürdükten sonra petek gözlerini ince bir mum tabakasıyla kapatması.

    Hibrit: İki ayrı ırkın veya iki ayrı saf hattın veya ayrı bir ırkla değişik ırktan bir saf hattın, birbirleri ile melezleşmesi sonucu meydana gelen melezler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü