Eğitim Sitesi

Digitizer Nedir? Digitizer Hakkında Kısaca Bilgi

Digitizer Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Digitizer:

Analog bir video görüntüsünü dijital bilgisayar grafiğine dönüştüren bir cihaz.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    ARPANet (Advanced Research Projects Agency Network): 60'ların sonu 70'lerin başında Amerika Savunma Bakanlığı tarafından, olabilecek bir nükleer savaşta ayakta kalabilecek WAN projesi. İnternetin oluşmasındaki temel taş.

    Freenet: Ücretsiz ağE-posta bilgi hizmetleri, etkileşimli iletişim ve konferans gibi işlevleri olan halke açık sistemlere verilen isim. Freenet'ler kişiler ve gönüllüler tarafından finanse edilir. A.B.D. freenet'leri bilgisayarla iletişimi halka açık kütüphaneler gibi yaygın hale getirmeye çalışan NPTN (National Public Telecomputing Network) üyesidirler.

    Virtual Reality: Bir yerde gerçekten bulunduğunuz hissi, sağlayan, yüksek derecede gerçekçi bilgisayar simulasyonları.Kendini programlara yamalayan, bu programlarla ilişki kuran sistemlerdeki programlara da yamalanarak yayılan program. Virüsler genelde bulundukları sisteme çeşitli zararlar verirler. Truva Atı (Trojen Horse), solucan (worm).

    A.T.M. (Asynchronous Transfer Mode): Bir paket anahtarlama teknolojisidir. ATM, verileri byte büyüklüğünde hücrelere (cell) ayırır ve aynı anda 53 hücrelik paketler halinde iletir. ATM, daha çok donanım tabanlıdır ve yüksek veri işleme/iletme hızları elde edilebilir. En çok kullanılan standart hızlar, 155 Mbps ve 622 Mbps'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü