Eğitim Sitesi

Derinlik Nedir? Derinlik Hakkında Kısaca Bilgi

Derinlik Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Derinlik:

Resimde oluşturulan planlar ile elde edilen derinlik duygusu veya yanılsaması. (Depth)

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Derinlik:

Hidrografik datum düzenlemelerinden su dibine olan düşey uzaklık.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Derinlik:

Anlatımın yüzeysel anlamının yanında, başka duygu ve düşünceleri de çağrıştırması demektir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Kaligrafi: Güzel yazı sanatı. Harfler arasındaki boşlukları belli estetik ve tasarım kurallarına göre düzenleyerek kâğıt ya da ideografik benzeri malzeme üstüne kalem ya da fırçayla güzel ve zarif yazı yazma sanatı. dersimiz.com İslam sanatında "hat" adıyla anılır. Yazı temelde işlevsel bir amaca hizmet etmekle birlikte öbür sanat dallarının üslupsal gelişimleriyle de yakından ilgilidir.

    Muharrir: Yazan. Tahrir eden. Kâtib. Kitab te'lif eden. Gazetede yazı yazan.

    Helenistik Sanat: Büyük İskender'in Ön Asya'yı ele geçirmesinden Romalıların Ortadoğu'da egemen oluşuna dek yapılan sanat.

    Perspektif: 1- Varlıkları, resmin iki boyutlu ortamında, üç boyut hissi (derinlik) vermek için, belli kurallara bağlı kalarak çizme, gösterme. 2- Üç boyutlu gerçeklikleri iki boyutlu resim düzlemi üzerinde betimleyerek, üçüncü boyut yanılsaması yaratma işine yarayan bir resim ve çizim tekniği. Antikite de bugünkü anlamıyla perspektif tekniği kullanıldığı söylenemezse de, örneğin, Pompei duvar resimlerinde üçüncü boyut verme çabası önemli bir yer tutar. Fakat, gerçek perspektifin ancak 15. yüzyılda Rönesans'la birlikte ortaya çıktığı kesindir. 3- Resmin iki boyutlu ortamında, üçüncü boyut (derinlik), yanılsaması vermek için kullanılan teknik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü